Author Topic: Forum Load time issues  (Read 410 times)

Offline antideath

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 198
    • View Profile
Forum Load time issues
« on: March 12, 2017, 04:53:10 PM »
for past 2? weeks?
the forum has been incredibly laggy taking up to  a minute to load pages..if not longer

has any one else experienced this?
this occured on Home pc and work pc for me and continues to do so.

Just noting for the web guy :)


Offline MakinoMane

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 174
    • View Profile
Re: Forum Load time issues
« Reply #1 on: March 12, 2017, 06:27:46 PM »
I've noticed this since I came back to the game! Forum is super slow on all mediums for me, both phone, work comp, and home comp. this forum takes 30seconds to a minute to load, while I could have instantly brought up another website while waiting.

Offline ES [BoD]

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 525
  • Flame Dawn Fanatic
    • View Profile
Re: Forum Load time issues
« Reply #2 on: March 12, 2017, 10:10:09 PM »
Yes, that has been an issue lately and the team is looking into it, hopefully this can be resolved soon.
« Last Edit: March 12, 2017, 10:12:31 PM by ES [BoD] »
Hail Aberion! Hail the Dawn!

Offline TameRlane

  • Tournament Organizer
  • Global Moderator
  • Full Member
  • *****
  • Posts: 164
    • View Profile
Re: Forum Load time issues
« Reply #3 on: March 12, 2017, 11:49:37 PM »
I run a firefox browser with 'no script' and if i disable Aletasarchive.com the lag in loading disappears.

hope it helps! GL!
MAY ALL YOUR PENTA PACKS HAVE LEGENDS AND MAY ALL YOUR RIFT RUNS BE REWARDING!
Author, Editor, Head Researcher, and Chief Interviewer of The IW Player's Profiles

Offline NatoPotato

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 679
  • Guns don't kill people, ninjas kill people.
    • View Profile
    • CLICK ME
Re: Forum Load time issues
« Reply #4 on: March 13, 2017, 12:16:16 AM »
I noticed that the site spends a bunch of the loading time 'Waiting for aletasarchive.com" or "Connecting to aletasarchive.com"

Seemed weird since that site hasn't been used in ages, but then I remembered the 'Card' function which still exists in the forums post editor.

I looked in the source code and found one reference to the old aletas archive site
<script src="http://aletasarchive.com/js/cardlink.js"></script>
trying to open the site or the file itself directly either times out or gives a 404 error.

Since this javascript link is in the sites 'header' and doesn't load asynchronously the rest of the site has to wait for it.

Basically whoever has control over the forum templates should check the custom head tags and remove that link and then look into removing the 'Card' option from the post editor.

The other alternative is to use an updated version of the file which instead of reading from aletas archive reads from the IW wiki or infinite network (http://infinite-network.com), this would be the ideal option as we would regain the ability to embed card previews into our posts.

I did manage to find a cached version of the script and I've modified it to read from the infinite network site, I've done some testing with it and so far it seems to work fine (even added additional functionality ;)), let me know if you guys want to use it.


« Last Edit: March 13, 2017, 01:29:59 PM by NatoPotato »

Offline antideath

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 198
    • View Profile
Re: Forum Load time issues
« Reply #5 on: March 13, 2017, 03:05:32 PM »
Nato nails it :)

cardlink.js Failed to load resource: net::ERR_CONNECTION_TIMED_OUT
<script src="http://aletasarchive.com/js/cardlink.js"></script>

Offline TameRlane

  • Tournament Organizer
  • Global Moderator
  • Full Member
  • *****
  • Posts: 164
    • View Profile
Re: Forum Load time issues
« Reply #6 on: March 13, 2017, 04:02:06 PM »
Wow great job Nato! That's what competency looks like!
Now even i can understand the problem!  ;D

Nato for Webmaster!
« Last Edit: March 13, 2017, 04:04:25 PM by TameRlane »
MAY ALL YOUR PENTA PACKS HAVE LEGENDS AND MAY ALL YOUR RIFT RUNS BE REWARDING!
Author, Editor, Head Researcher, and Chief Interviewer of The IW Player's Profiles

Offline antideath

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 198
    • View Profile
Re: Forum Load time issues
« Reply #7 on: March 16, 2017, 04:17:01 PM »
Added Script Blocker for chrome forum loads super fast :) its a workaround for now...

Offline NTL

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 127
  • If you think I'm wrong - think harder...
    • View Profile
Re: Forum Load time issues
« Reply #8 on: March 17, 2017, 03:19:38 AM »
For Firefox: https://addons.mozilla.org/pl/firefox/addon/noscript-lite/

It may block some functions for posting, but you can at least run forum smoothly and can always disable this add-on later when they finally fix that problem.

Offline ES [BoD]

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 525
  • Flame Dawn Fanatic
    • View Profile
Re: Forum Load time issues
« Reply #9 on: March 17, 2017, 06:14:37 AM »
We're experiencing some problems with the forum loading times and fixing it will take more time than expected. To make the loading process faster in the meantime, we recommend using a Non-Script Blocker add-on such as those linked below:

Firefox users: http://addons.mozilla.org/en-gb/firefox/addon/noscript-lite/

Chrome users: http://chrome.google.com/webstore/detail/no-script-suite-lite/ahnanjpbkghcdgmlchbcfoiefnifjeni
« Last Edit: March 17, 2017, 06:20:05 AM by ES [BoD] »
Hail Aberion! Hail the Dawn!

Offline Chapmandu

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 71
    • View Profile
Re: Forum Load time issues
« Reply #10 on: March 20, 2017, 09:23:48 AM »
We're experiencing some problems with the forum loading times and fixing it will take more time than expected. To make the loading process faster in the meantime, we recommend using a Non-Script Blocker add-on such as those linked below:

Firefox users: http://addons.mozilla.org/en-gb/firefox/addon/noscript-lite/

Chrome users: http://chrome.google.com/webstore/detail/no-script-suite-lite/ahnanjpbkghcdgmlchbcfoiefnifjeni

Can you elaborate why such a simple task (removing a single line of HTML from the forum template) should take so long? The forum is a really important community resource and neglecting it like is is very worrying.
We fight for the users!

Offline ES [BoD]

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 525
  • Flame Dawn Fanatic
    • View Profile
Re: Forum Load time issues
« Reply #11 on: March 20, 2017, 05:22:07 PM »
We're experiencing some problems with the forum loading times and fixing it will take more time than expected. To make the loading process faster in the meantime, we recommend using a Non-Script Blocker add-on such as those linked below:

Firefox users: http://addons.mozilla.org/en-gb/firefox/addon/noscript-lite/

Chrome users: http://chrome.google.com/webstore/detail/no-script-suite-lite/ahnanjpbkghcdgmlchbcfoiefnifjeni

Can you elaborate why such a simple task (removing a single line of HTML from the forum template) should take so long? The forum is a really important community resource and neglecting it like is is very worrying.

Yes, i agree Chapman but unfortunately the only employee with the access isn't available at this time.
Hail Aberion! Hail the Dawn!

Offline Benionin

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1681
  • Let's talk about this
    • View Profile
Re: Forum Load time issues
« Reply #12 on: March 21, 2017, 01:58:55 PM »
It appears to be fixed now. I'm getting "waiting for infinitenetwork.com" instead of "waiting for aletasarchive," at least
Resident LoreNinja, Tavern-Ninja
Gao Han or Gao Home!
Into the Fray, a novel of Infinity Wars
Weekly Storywriting Stream

Offline Chapmandu

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 71
    • View Profile
Re: Forum Load time issues
« Reply #13 on: March 21, 2017, 04:50:35 PM »
If this was any other forum I'd have a rant about how ridiculous this is but this is the kind of stupidity/incompetence I've come to expect from IW. For now lets just hope whoever owns aletasarchive.com now doesn't decide to inject a malicious JavaScript file into the forum...

It appears to be fixed now. I'm getting "waiting for infinitenetwork.com" instead of "waiting for aletasarchive," at least

Not sure how that's possible, there is no forum integration with infinitenetwork.com
We fight for the users!

Offline antideath

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 198
    • View Profile
Re: Forum Load time issues
« Reply #14 on: March 21, 2017, 06:11:50 PM »
3/21
Line 63 <script src="http://aletasarchive.com/js/cardlink.js"></script>
as nato pointed out
 this is still there...looping.
I got this today from firefox (as i have script blocked in chrome)